STG Waterland

Nieuws

Nieuws staat voortaan onder de button "Nieuws" naast de "Home" button.

Afmelden

Wil je je afmelden voor een komende wedstrijd en is de wedstrijd al over 2 of minder dagen?

Laat dit dan hier weten aan de trainer die aanwezig zal zijn als coach!

U bent hier: Home › STG Jeugd › Diverse informatie

Diverse informatie

Opgeven - inschrijven

Aan het begin van het seizoen krijgen alle leden van de vereniging een bericht dat er weer ingeschreven kan worden, het inschrijven gaat via de website en is alleen mogelijk met je eigen inloggegevens. Ben je nog geen lid maar wil je wel schaatsles gaan volgen ?
Via de website kun je lid worden en daarna kun je je inschrijven voor de trainingen.
Het jeugdschaatsen is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Als peildatum voor de leeftijd houdt de KNSB 1 juli aan, STG Waterland heeft dit wat opgerekt naar 1 oktober maar kan helaas geen uitzondering maken.

Kosten

Het lidmaatschap voor de jeugd kost € 20,- per seizoen. Daarnaast betaal je € 82,- voor een abonnement voor een heel seizoen dat loopt van oktober tot maart. (prijzen seizoen 2017-2018)

De Jaap Edenbaan en Parkeren

Het jeugdschaatsen wordt op vrijdagmiddag van 16.55 tot 17.55 uur gegeven op de Jaap Edenbaan, informatie www.jaapeden.nl
Parkeren kan op het parkeerterrein aan de Radioweg voor de ingang van de Jaap Edenbaan. Op dit parkeerterrein betaal je €0,10 per uur met een maximum van 4 uur van maandag t/m zaterdag van 9.00–21.00 uur. Let op, de betaalautomaten accepteren geen kleingeld ! Het is alleen mogelijk om per chipknip, pinpas of creditcard te betalen of door gebruik te maken van een parkeer-App.

Schaatsen & Kleding

Er wordt les gegeven op noren (het type of merk kunt u zelf kiezen) dus koop geen kunst- of hockeyschaatsen. Het is eventueel mogelijk om op de ijsbaan schaatsen te huren. Uiteraard adviseren de trainers graag over de meest geschikte schaatsen voor uw kind.
Zorg ook dat de schaatsen goed geslepen zijn, dit is vooral belangrijk na het schaatsen op natuurijs.
Als kleding adviseren we soepele kleding waarin je je goed kunt bewegen maar dat ook warm genoeg is. Voor de kleinste kinderen en beginners kan b.v. een skipak uitkomst bieden i.v.m. het vallen. Muts en handschoenen zijn verplicht !
Het is het handigste om al helemaal in sportkleding naar de ijsbaan te komen zodat je alleen nog maar je schaatsen aan hoeft te trekken, mocht dit een keer niet lukken dan zijn er op de ijsbaan mogelijkheden om je om te kleden.

IJsvloer betreden

Voor aanvang van de training wordt het ijs meestal gedweild zodat de ijsvloer er optimaal bijligt, het is dan niet toegestaan om het ijs te betreden ! Pas als de ijsmeesters (in de gele jassen) hiervoor toestemming geven mogen de kinderen het ijs op.


Groepsindeling

Aan het begin van het seizoen maken de trainers een eerste groepsindeling op basis van niveau en leeftijd van de kinderen. In de loop van het seizoen worden kinderen soms naar een andere groep verplaatst omdat deze groep beter bij hen past.

Poortcontrole

Aan het begin van het seizoen ontvangen de kinderen een abonnement voor het jeugdschaats-uur. Iedere vrijdag is het hek naast de kassa open om naar binnen te gaan en wordt het abonnement gecontroleerd, zorg dus dat je het altijd bij je hebt !
Als de training al begonnen is als je arriveert dan kun je via de kassa naar binnen (ook op vertoon van je abonnement).

Wel of geen Schaatsen?

In principe is er iedere vrijdag schaatsen, óók tijdens de vakanties of als er natuurijs ligt. Mochten er zich onverhoopt calamiteiten voordoen (zoals extreem slecht weer of sneeuw / ijzel) waardoor het schaatsen niet doorgaat dan zullen wij u daar zo snel mogelijk per mail over informeren !


Niet kunnen komen …

Onze trainers komen iedere vrijdag naar de ijsbaan om daar les te geven, mocht je van tevoren weten dat jij een keer niet aanwezig kunt zijn dan is het fijn als je dat even doorgeeft. De trainers kunnen hier dan eventueel rekening mee houden bij hun les.

Tijdens de les

Ouders en begeleiders kunnen tijdens de lessen gebruik maken van de faciliteiten van de ijsbaan. Uiteraard bent u ook van harte welkom langs de baan maar wij vragen u vriendelijk om de voortgang van de lessen zo min mogelijk te verstoren.

Mocht u nog informatie missen of vragen hebben dan kunt u uiteraard contact met mij opnemen via jeugdcommissie@stgwaterland.nl
Met vriendelijke groet,
Marianne Vrolijk
Zoek in site:
Loginstatus:
Kalender:
« Juni 2019 »
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Bestuur / Commissies
Ledenlijst
Aanmeldingsformulier
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten
Archief documenten
Beleid Ongewenst Gedrag
Home jeugd
Belangrijke data
Activiteiten
Diplomaschaatsen
Diverse informatie
Evenementenkalender
Evenementenoverzicht
Wedstrijden
Wintertraining
Forum
Fotoalbums
Gastenboek
STG Waterland Facebook
Core Stability
Schaatsaanwijzingen voor beginners tot gevorderden
STG Waterland + Amstelbocht in Hoorn 17 nov '12 »
Clubrecords STG Waterland
Prestaties Dick Ploeger

Ogenblik a.u.b. ...